Jagtudstyr og Vildtpleje

CMP Import på Facebook
 
Tilmeld dig nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag gode tilbud ca. 4 gange om året. Din e-mail adresse bliver hos os.

Kameraovervågede fælder indskrevet i lovteksten

Skrevet den 2013-02-20 20:33:47 |  Senest opdateret 2013-02-20 22:28:11 |  Læst 4457 gange | 0 Kommentarer

Tjek fælden fra sofaen

Kameraer godkendes som erstatning for fysisk tilsyn 

Så kom den længe ventede godkendelse af brugen af kameraer til fældefangst. Dette har været undervejs siden 2011, hvor vi i samarbejde med Niels Lisborg fra Naturstyrrelsen Blåvandshug, lavede et forsøg med brugen af vores Acorn 5210M på en mink fælde. Dette kom der en lille rapport ud af, der vidnede om de mange fordele ved denne brug. 

Ydermere har især Mårhundereguleringsjæger Niels Erik Jørgensen gjort en stor indsats omkring den store viden, han har i forhold til at fange Mårhunde. 
På youtube ligger et klip af en sådan, klippet er taget med vores Acorn 6210M. Se det her.

Nedenfor ses nyhedsteksten fra Hunters Magasine

 

Mårhunden og minken er blandt de invasive arter, som er uønsket i den danske natur, fordi disse dyr kan udkonkurrere hjemmehørende rovdyr som lækat, ilder, skovmår og odder ved at tage deres bytte eller fordrive dem fra deres territorier.

Fanget.
Fælder, der opstilles i naturen, skal tilses to gange dagligt, så tilfangetagne dyr ikke lider unødig overlast. Men fremover kan en del af tilsynet klares hjemmefra, hvis man får hjælp af et kamera, der kan sende live-billeder fra fælden til for eksempel en mobiltelefon.
Det slår Naturstyrelsen fast efter, at spørgsmålet om tilsyn med fælder har været drøftet i Vildtforvaltningsrådet i december.
”Dyr skal altid være fanget kortest muligt tid i fælder, fordi de er i en meget stressende situation, hvor de hverken kan skjule sig eller spise og drikke. Kameraovervågning kan være med til at forkorte ventetiden for dyret, hvis man hyppigt får friske billeder fra fælden. Under alle omstændigheder må brugen af kamera aldrig medføre, at dyrene kommer til at sidde længere, end hvis man tog ud og så til fælderne morgen og aften,” siger forstfuldmægtig Jens Skovager Østergaard, Naturstyrelsen.

Fjerntilsyn.
Fælder skal fortsat som minimum tilses morgen og aften, men det er altså i orden med et fjerntilsyn, hvor man studerer et friskt billede fra fælden på for eksempel en mobiltelefon eller computer.

Højst fanget en halv dag.
Kameraerne kan normalt indstilles til at sende billeder med forskellige mellemrum. Hvis der eksempelvis kommer nye billeder morgen og aften, skal man være klar til øjeblikkeligt at køre af sted og få dyret ud af fælden, hvis den er klappet. Dyr skal sikres mod at sidde mere end en halv dag i en fælde, fremgår det af formålet med vildtskadebekendtgørelsen.
Den ansvarlig for fælden, skal altid sikre, at dyrene ikke sidder i fælden længere end højst nødvendigt og ikke længere tid, end de ville kunne gøre, med et gammeldags fysisk tilsyn morgen og aften.

Se mere om de godkendte kameraer her

Se mere her


Kommentarer


Skriv en kommentar

Dit navn


Din e-mail adresse


Din kommentar Note: HTML er ikke tilladt!

Indtast koden i boksen nedenfor:Accepted Cards

CMP Import og Salg Aps v/Martin Poulsen og Claus Mathiasen | Mølleparken 22 7184 Vandel Danmark | Cvr.: 33503954

Webdesign af Preddz Design